Bingo nybörjarguide

Bingo är ett populärt folknöje som finns i ett otal varianter och spelas av folk i olika åldrar. I Sverige besöker ungefär en halv miljon människor om året någon av de 100 bingohallar som finns spridda runtom i landet. Ursprungligen från renässansens Italien så är Bingo ett sällskapsspel baserat på chans och sannolikhet. En bingobricka har ett visst antal rader och kolumner och består vanligtvis av nummer mellan 1-99. Genom dragning av dessa nummer, oftast med hjälp av bollar med olika nummer på, kryssar man över numren på sin bricka.

Vanligtvis får man bingo vid att man prickat in fem nummer på rad på sin bricka, lodrätt, vågrätt eller diagonalt. Man ropar då ”bingo” för att signalera vinst och avbryta spelet. Andra varianter och kombinationer kan dock leda till vinst och oftast fortsätter man spela för att se vem som exempelvis först prickat in alla nummer på en bricka. Andra bingovarianter kan vara så kallad Mönsterbingo då olika mönster ska prickas in på bingobrickan eller exempelvis ”Stege” vilken går ut på att gissa på tre efter varandra följande tal som sedan ska dras.

Bingo på nätet

Bingo på nätet tillåter en att spela bingo i ens egen dator, i ens egen mobil eller på ens egen surfplatta när och hur man vill. Den sociala biten kommer med i och med att de flesta spelsajter har chattrum där man kan hålla kontakt med sina kompisar och medspelare och samtidigt spela småspel medan man väntar på nästa bingodragning. Aktiviteterna på chattrummen gör bingospelandet mer aktivt och spännande, samtidigt som man väntar på att de rätta numren ska dras. I jämförelse med traditionell bingo i bingohallar eller på tv så behöver man inte gå ut och köpa bingobrickor och man kan enkelt medverka i olika sorters bingo och olika varianter av dragningar samtidigt.

Hur hittar man rätt spelsajt?

De flesta spelsajter erbjuder ett stort antal olika bonusar som hjälper en att komma igång med ens spelande. De två vanligaste är insättningsbonus och registreringsbonus. En registreringsbonus ger dig en viss summa att spela för redan vid registrering på en spelsajt. Insättningsbonusen innebär att varje gång du gör en insättning på en spelsajt så matchar spelsajten din summa, oftast med 100 %, men upp till 400 % insättningsbonus förekommer. Detta innebär att det är enkelt att registrera sig på flera olika spelsajter så att man kan hitta vilken spelsajt som man trivs bäst på.