Bingo på nätet – ett socialt nätspel

När bingo introducerades i landet på sextiotalet blev spelet en källa till social samvaro som saknar motstycke i svensk historia. Snart spelade man bingo överallt. Folkets Hus, bygdegårdar och andra föreningslokaler blev knutpunkten för inte bara spel - folk träffades hel enkelt på ett nytt sätt. Kaffet och kakorna flödade i takt med bingoutropen. Vana spelare har inga problem med att samtala mellan noterandet i bingobrickorna. Bingo spelades till en början på detta sätt en eller flera gånger i veckan, men mycket fort skapades bingohallar i städer och tätorter där bingo spelades från morgon kväll. Även här uppstod knutpunkter där folk träffades, gamla som nya bekanta. Spelet var lika viktigt som umgänget. Idag när en stor del av bingospelet har flyttat ut på nätet fortsätter den sociala samvaron via chattrum. Spelet i sig är spännande och roligt och samtidigt kan folk hålla roliga och trevliga konversationer med varandra. Bingo på nätet är därmed ett socialt nätspel och fyller samma funktion som bingo i lokaler men på ett annat plan. På landbacken går det bara att umgås med lokalt knutna bekanta men på nätet finns det folk från Ystad i söder till Kiruna i norr, och vem vet vart andra sitter och spelar? Människor som spelar bingo på nätet kan befinna sig vart som helst i världen, internet har inga begränsningar. 

Hitta nya vänner genom nätbingo

Nätet är idag en bra plats att skaffa sig vänner genom olika sociala medier. Även nätbingo är en social samlingsplats av rang. Det roliga med denna form av umgänge är att man kan ha spännande och roligt samtidigt på två plan. Bingospelet i sig är kul och lika roligt är det att chatta med vänner och även okända om man vill. Just det där med att utövarna ska ha möjlighet att prata med varandra mellan utropen lärde sig arrangörerna tidigt. Utroparna instruerades att inte ta numren för snabbt, men heller inte för långsamt. Takten ska vara lagom för spelarna och ändå generera tillräckligt med pengar i kassan. Bingo ska dels vara ett nöje för spelarna och ge tillskott till föreningens finanser, det är ju det som är grundtanken. Samma gäller för nätets aktörer, varför det kan vara klokt att kolla vilken utdelning respektive sajt har.

Profilera dig med bingo

Spela bingo kan man göra på många nätsajter. Bingolotto har även bingo på nätet och andra aktörer är exempelvis Guld Bingo, Maria Bingo, MamaMia Bingo och Betsson. Ladbrokes är en annan väletablerad sajt som är gott inspelade med bingo. De tillhandahåller en app där användaren bland annat kan ladda upp en avatar. Väl ifyllda profiler medför oftast att man får fler vänner, man kan välja mellan att vara offentlig eller privat, där bara godkända vänner kan se ens profil.