Bingo online

Bingo är inget nytt spel för oss svenskar, det introducerades i Sverige av en idrottsklubb redan år 1961 och har sedan dess vuxit enormt i popularitet. Anledningen är egentligen lika enkel som självklar, spelet bjuder på både spänning, underhållning och social interaktivitet. Förr i tiden behövde man förflytta sig till en bingohall, vilket var ett projekt i sig. I glesbygden innebar detta kostsamma resor och planering i förväg. Sedan kom Bingolotto på TV, vilket givetvis blev en dundersuccé, då produktionen var mycket väl sammansatt och man dessutom kunde sitta hemma i mjukisbyxor framför TV soffan.

Men allteftersom vår vardag har blivit alltmer internetbaserad, så har vi fått ytterligare en dimension av frihet även i det här fallet. Numera behöver man inte anpassa sig efter ett TV-program med förutbestämda tider, utan nu finns det en ständig tillgång och ett stort utbud av sajter och tjänster som ger dig precis vad du vill ha, närhelst det passar dig. Med andra ord är bingo ett perfekt spel att spela online på dagens tekniska plattformar, såväl på resande fot som hemifrån köket eller sängen.

Bingo på nätet

Online Bingo är ett spel som spelas med virtuella brickor som innehåller de nummer som sedan slumpas fram i en viss serie, medan de dragna numren prickas av i brickornas fält. Förut skedde detta genom att plocka numrerade bollar ur en blandare, numera sköter en slumpgenerator den biten. Målet är sedan att bilda ett mönster på brickan med de avprickade numren. I klassisk bingo var spelet slut när första vågräta, lodräta eller diagonala raden över brickan hade markerats. Idag finns många versioner av bingo, med många olika mönsterkombinationer och vinstmöjligheter.

Var kan du spela?

Vi svenskar gillar bingo till den grad att det har etablerats ett större antal bolag inom spelindustrin som erbjuder bingo online. Och även inom dessa bolag finns oftast ett brett utbud av olika populära spelvarianter och utföranden. Bingo- och chattvärdar ser till att allt flyter på fint och att alla spelare får möjlighet att interagera med varandra och bolagen genom chatten. Bland de mest kända sajterna idag finns Maria Bingo, Betsson, MamaMia, Bertil, Bet365 och Unibet.

Mobilt

Ingen av oss har nog kunnat undgå att vara en del av den utveckling som gör att allt mer av vår internetanvändning sker genom så kallade mobila enheter, framförallt mobiltelefoner och läsplattor. Detta innebär att mer och mer av utbudet online anpassas för dessa enheters format och mobila webbläsare. I vissa fall har även egna appar utvecklats för att ge en högre hastighet och smidigare användning. Nätbingo sajterna är givetvis inget undantag, så gott som alla stora nätcasino bolag erbjuder idag mobil anpassning för sina tjänster. Allting annat vore ekonomiskt självmål för dagens sofistikerade spelare följer kvickt och målmedvetet med i denna utveckling. Våra elektroniska hjälpmedel finns trots allt till för att underlätta våra liv och ett bra exempel på detta är online Bingo som lämpar sig utmärkt för lite avkoppling under lunchrasten eller på pendeltåget på vägen hem från jobbet!