Motorlotteriet

Motorlotteriet är ett lotteri för den som gillar bilar, motorer och framförallt stora summor pengar. Förutom bilar och andra fina vinster kan du även vinna 1 miljon kronor.

Historik

Detta lotteri såg dagens ljus första gången 2008 och hade som målgrupp de som var intresserade av bilar, motorer, fart och fläkt och möjligen pengar, även om det sistnämnda inte precis är något särintresse. Vinsterna är tydligt riktade mot de som gillar bilar och att resa.

Motorvinster

Varje omgång delar motorlotteriet ut 58 561 stycken vinster och en lott kostar 200 kronor. Lotteriet har både små och stora vinster och toppvinsten är 1 miljon kronor. Varje fredag lottas det ut en bil värd 300 000 kronor. Du bestämmer själv vilken bil du vinner och har möjlighet att välja mellan flera populära märken som Audi, Ford, Mercedes, Opel, Toyota och Volvo. Det finns även andra märken att välja mellan. Den enda begränsningen för den lycklige vinnaren är värdet på bilen, dvs. 300 000 kronor.

Motorvinsten kan även vara en husvagn. Vinner du en sådan så kan du planera din semester så att den passar just dig och din familj. Här finns ett stort urval av husvagnar. Vill du i stället lämna landsvägarna och susa ut på havet så kan du istället välja en båt för 300 000 kronor. En båt är friheten personifierad - ingen trängsel och massor av frisk luft!

Andra vinster

Trots namnet finns det vinster som inte består av bilar eller andra fordon, men som ändå har motor som tema. Dessa är upplevelsevinsterna, vilka kan vara en resa till ett Formel 1-lopp eller någon annan fartfylld och spännande upplevelse. Kanske väljer du en resa till Anderstorps racingbana, där du har möjlighet att köra en riktig tävlingsbil.

Varuvinsterna har två nivåer - 500 kronor och 200 kronor. Som exempel på varuvinster för 500 kronor kan nämnas en exklusiv kockkniv eller ett ångstrykjärn av mycket hög kvalité. På nivån 200 kronor hittar du ytterligare en motorlott som faktiskt fördubblar dina vinstchanser, eller 10 spännande skraplotter som kan ge dig fler vinster.

Förutom miljonvinsten är det möjligt att vinna andra kontantvinster. Det handlar om 10 000 kronor direkt ner i plånboken eller 5 000 kronor som kassaförstärkning.

Har du inte vunnit någonting den senaste spelomgången? Misströsta inte och behåll lotten! Varje kvartal dras en jackpotvinst med alla lotter som deltagit i lotteriet det senaste kvartalet. Ju fler lotter du har haft med i spelet desto större chans har du att vinna.

Lotteriet är en del av kombilotteriet, och för att delta måste du prenumerera på lotter, en eller flera, som kommer hem till den en gång i månaden. Du deltar då i 20 dragningar under månaden och det är på fredagen som det smäller till med miljonvinsten. Kombilotterierna anses vara ett av de vinsttätaste prenumerationslotterierna erbjuder dessutom den största chansen till en miljonvinst.